ATTENTION ASSIST.

Undersøgelser viser, at omkring 25 procent af alle motorvejsulykker skyldes trætte bilister. For når trætheden sætter ind, falder opmærksomheden og evnen til at reagere.

Attention Assist måler på 70 forskellige variabler, der tilsammen skaber en personlig profil af din kørestil. Det foregår alt sammen i løbet af køreturens første 15 minutter. På resten af køreturen overvåger systemet løbende tegn på træthed ved at sammenligne din kørsel med din oprindelige kørselsprofil. Hvis du begynder at vise tegn på træthed, når du kører mellem 80 og 180 km/t, slår Attention Assist til og foreslår dig at holde en pause.

Systemet holder øje med alt. Det ved, hvornår du sidst har gabt, og hvor ofte du gør det. Det ved, hvor meget du piller ved radioen og holder øje med, om du laver mange små justeringer på rattet.

Vurderer systemet, at du er for træt til at køre videre, vil en lille kaffekop med teksten ”Take a break” lyse i instrumentbrættet. Det indikerer, at det er på tide at trække ind til siden og snuppe en kop kaffe. For selvom din Mercedes-Benz er skøn at køre i, kan du stadig få brug for pauser.