HILL-START ASSIST.

Det er en udfordring for selv garvede bilister at håndtere håndbremse og koblingspunkt rigtig ved start på stejle bakker. Hill-Start Assist gør det legende let at sætte i gang på skrå strækninger. Så behøver du ikke bekymre dig om at rulle tilbage og få en bule bagsmækken.

Systemet er især smart ved lysreguleringer på stejle veje, hvor bilerne ofte holder tæt, eller ved tætte parallelparkeringer på stejle skråninger. Når du holder for rødt i et stejlt lyskryds, kan du give bremsen et let tryk – så sørger Hill-Start Assist for holde bremsetrykket. Når lyset bliver grønt, skal du blot træde på speederen, og så er du i gang.

Hill-Start Assist er en del af Mercedes-Benz’ Adaptive Breaking Technology. En ny teknologi, der er i stand til, at reagere før du selv gør det. Systemet kan eksempelvis mærke, hvor hurtigt du løfter foden fra speederen, og går derfor aktivt i gang med at spænde bremseklodserne mod skiven. Systemet ved med andre ord, at du skal til at bremse. Og når det regner, samler bremseklodserne sig lige nøjagtigt så meget, at vandet på bremseskiverne skrabes af, uden at du bemærker det på din køretur.

Hill-Start Assist er blevet standard i alle Mercedes-Benz biler som en del af bilens ESP.