Stil os dine spørgsmål her

Sidder du med nogle spørgsmål vedr. el- og hybridbiler (eller andet for den sags skyld), så udfyld formularen herunder med dine oplysninger og dine spørgsmål, og så vender vi retur til dig hurtigst muligt.

Privat
Erhverv
EJNER HESSEL
Privat
Erhverv
EJNER HESSEL

Har du spørgsmål?

Find din nærmeste afdeling eller kontakt vores kundeservice.

Ejner Hessel A/S

Jyllandsvej 4

CVR nr. 58811211

Tilbage

Kontakt os

Udfyld de nødvendige felter herunder og send os din besked/spørgsmål i kommentarfeltet, og så kommer vi retur til dig hurtigst muligt.

Privat
Erhverv

Luk

Find din bilLeasing & finansieringVærksted & service

Har du spørgsmål?

Find din nærmeste afdeling eller kontakt vores kundeservice.

Ejner Hessel A/S

Jyllandsvej 4

CVR nr. 58811211

Tilbage

Kontakt os

Udfyld de nødvendige felter herunder og send os din besked/spørgsmål i kommentarfeltet, og så kommer vi retur til dig hurtigst muligt.

Din kurv er tom.

Forside / Viden / Guides / Når du skal have ny bil / El- og hybridbiler /

Alt du skal vide om el- og hybridbiler

FAQ: Elbiler & plug-in hybrid

Få svar på alle de spørgsmål du har brug for, inden du overvejer at købe en el- eller plug-in hybridbil. Intet forvirrende sprogbrug eller ting du ikke kan forholde dig til – lige på og letlæseligt.

Bliv hurtigt kørende

Ladeløsninger

til alle behov

Vi klarer det hele for dig

Fast eller variabel pris

Løsninger til alle kilometerbehov

Mulighed for refusion

Attraktive installationspriser

FAQ: Elbiler & plug-in hybrid

Få svar på alle de spørgsmål du har brug for, inden du overvejer at købe en el- eller plug-in hybridbil. Intet forvirrende sprogbrug eller ting du ikke kan forholde dig til – lige på og letlæseligt.

Bliv hurtigt kørende

Ladeløsninger

til alle behov

Vi klarer det hele for dig

Fast eller variabel pris

Løsninger til alle kilometerbehov

Mulighed for refusion

Attraktive installationspriser

De generelle spørgsmål

Hvad er forskellen på el og plug-in hybrid?

En elbil kører udelukkende på strøm, hvorimod en plug-in hybridbil kører på en kombination af strøm og benzin eller diesel. Begge biler kan oplades både via wallbox (hjemme oplader) og på offentlige ladestationer.

Hvad er forskellen på plug-in hybrid og alm. hybrid?

De største forskelle er, at en plug-in hybrid kan oplades fra en ladestation og at den har et større batteri og dermed længere rækkevidde på strøm. En almindelig hybridbil kan ikke oplades via stik. Begge typer hybridbilers batterier bliver opladet i forbindelse med nedbremsning under kørsel, og begge biler vil benytte deres respektive batterier til ren elkørsel, så snart der er nok energi på batteriet til fremdrift.

Skal jeg vælge el eller hybrid?

75% af Danmarks befolkning kører under 75 km om dagen (kilde: Danmarks Statistik). Er du blandt denne andel af befolkningen og har du mulighed for at få installeret en wallbox derhjemme, så kan en elbil være det mest økonomiske valg for dig.

 

Dit daglige kørselsbehov kombineret med dit eventuelle behov for at bilen skal kunne trække campingvogn eller trailer, så kan en plug-in hybrid være det bedre valg for dig.

Er der slet ingen grund til at vælge en benzin eller diesel bil?

Jo, hvis du kører mange årlige kilometer og dine ture hovedsageligt er på motorvej, så vil en 100% benzin- eller dieseldrevet bil være den bedste løsning for dig. Endvidere kan et behov for at skulle trække campingvogn eller trailer på dagligt basis gøre, at en benzin- eller dieseldrevet bil er det rigtige valg for dig ift. bilens tilladte trækvægt og den deraf minimerede rækkevidde på strøm.

Hvis jeg er mest til hybrid, skal jeg så vælge en plug-in eller en alm. hybrid?

På grund af dens større batteri og ekstra opladningsmuligheder vil en plug-in hybrid være bedst til de fleste og især dig, der kører både by-, landevej- og mindre grad motorvejskørsel. Hybridbiler uden plug-in vil være mest økonomiske, hvis du fortrinsvis kører bykørsel, men også her vil en plug-in hybrid faktisk være et godt valg, da også denne bil lader sig selv op, når du bremser.

Ér el- og hybridbiler virkelig bedre for miljøet?

Fra det tidspunkt du tager bilen i brug, så belaster din kørsel på ingen måde miljøet lige så meget, som hvis du kørte i en konventionel benzin- eller dieselbil (forudsat at bilen benyttes/køres korrekt). I hele bilens levetid har Klimarådets uafhængige eksperter konkluderet, at en elbil kun udleder halvt så meget Co2 som en konventionel dieselbil i hele sin levetid (kilde: Klimarådet).

Kan det betale sig at købe el- eller hybridbiler nu?

Vi er nået langt i forhold til den spæde start, men ligesom med biler der kører på benzin og diesel, så bliver biler altid bedre og mere økonomiske. Hvis du er usikker, så vil vi anbefale at lease en el- eller hybridbil, da du på denne måde kan se, hvorvidt det kan fungere i din hverdag uden, at du binder dig i form af køb.

Får jeg mere bil for pengene med en el- eller hybridbil?

Registreringsafgiften for elbiler, og til dels også hybridbiler, er lavere end biler der kører på konventionelt brændstof. På den måde kan man argumentere for, at man ”får mere bil for pengene”. Har du behovet til en el- eller hybridbil så vil de løbende udgifter også være lavere i forhold til benzin- og/eller dieselbiler, da det er billigere at tanke strøm end brændstof.

Hvor mange penge sparer jeg om måneden ved at køre el- eller hybrid ift. benzin eller diesel?

Det afhænger selvsagt af dit kørselsmønster, og hvorvidt du kører el- eller hybridbil. Priserne generelt er meget varierende på både el og benzin i disse tider.

Hvor langt kan jeg køre kun på strøm?

Det afhænger helt af, om du kører el- eller hybridbil, og hvad bilbatteriets samlede kapacitet er. Desuden har vejrforhold, kørselsmønster mv. også noget at sige i forhold til den forventede rækkevidde. Alle el- og hybridbiler viser i deres instrumentpanel den forventede tilbageværende rækkevidde på strøm, så du kan altid holde dig ajour med forbrug, og hvornår det er tid til næste ladning.

Kan jeg forvente, at en el- eller hybridbil holder den oplyste rækkevidde på el?

Nej, men du kan komme rigtig tæt på. De enkelte el- og hybridbilers oplyste rækkevidde er testet under fuldstændige optimale køreforhold, som er meget svært for den almindelige bilist at kopiere. Der er dog en masse ting, du kan gøre for at komme så tæt på den maksimale rækkevidde som muligt. Det kan Ejner Hessels el- og hybridspecialister kan rådgive dig om til punkt og prikke.

Opladning og rækkevidde

Hvor kan jeg lade?

Du kan enten oplade derhjemme (kræver installation af wallbox/hjemmeoplader) eller du kan lade på hele Clevers ladenetværk i Danmark og udlandet. Se kort over alle Clever ladestationer her.

Hvor tit har jeg behov for at lade?

Det afhænger selvsagt af dit kørselsmønster og den samlede batterikapacitet på din bil. En god tommelfingerregel er dog, at du bør lade når du kan – ikke fordi du nødvendigvis skal, men fordi du har muligheden for det. Når du skal handle ind, i motionscentret, ud at løbe en tur, overvære ungernes fodboldkamp eller lignende. Er der en lader, så sæt stikket i bilen og få den strøm på du kan. Bemærk desuden at opladning til og med 80% altid går hurtigere end de resterende 80-100%.

Kan jeg oplade en elbil eller en plug-in hybrid derhjemme?

Ja, det kræver blot installation af en wallbox (også kaldet hjemmeoplader). Når du køber eller leaser en elbil eller plug-in hybrid hos Ejner Hessel, så kan vi klare installationen af wallbox for dig, hvis du ønsker en. Bemærk at almindelige hybridbiler (ikke plug-in) ikke kan oplades via stik.

Hvordan foregår en opladning derhjemme?

Du sætter blot ladekablet til både bil og wallbox, og så starter bilen opladningen med det samme, medmindre du har tidsindstillet opladningen til at starte på et senere tidspunkt.

Må jeg oplade flere biler derhjemme på min wallbox?

Ja. Hvis du er kunde hos Clever og har én ladeboks til flere biler, kan du bestille et Clever-abonnement til hver bil. Så kan de både lade på din ladeboks hjemme og ude på Clevers offentlige netværk. Hvis mindst én af dine biler er en ren elbil, kan du få 200 kr. rabat på den/de andres bilers Clever-abonnement.

Er der nogle tips og tricks til opladning derhjemme?

Ja.

  1. Det er en god idé at lade om natten (de fleste biler kan indstilles til dette), da du på denne måde ikke bruger sikringerne i dit hus på samme tidspunkt, som du bruger ovn, tørretumbler, vaskemaskine, TV osv. Desuden vil opladning om natten være med til, at du udnytter overskudsstrøm, som er godt for miljøet.
  2. Hvis der er koldt udenfor, så kan du med fordel indstille din bil til at varme op 5 min. før afgang (indstilles på bilen), imens bilen stadig sidder i opladeren. På denne måde bruges energien fra opladeren til at varme bilen op i stedet for energien fra batteriet.

Hvordan foregår en opladning på en ladestation?

Du tilslutter ladekablet til bil og ladestander, registrerer din bil via din Clever ladebrik (en lille chip du blot skal ”bippe” på ladestanderen), og så starter opladningen med det samme. Har du ikke et Clever abonnement, måske fordi du ikke kører særligt mange kilometer om måneden, så kan du i stedet benytte dig af ME Charge, hvilket er et plastikkort koblet op på dit kreditkort, som så fungerer på sammen måde som Clever ladebrikken. Du betaler blot for dit løbende forbrug i stedet for et månedligt abonnement. Se en kort video omkring ME Charge her.

Må jeg oplade flere biler på ladestationer på samme abonnement?

Nej. Et abonnement er tilknyttet én bil og kan ikke benyttes på tværs af flere biler.

Er jeg garanteret plads på en ladestation?

Nej, men du kan altid tjekke hvilke ledige ladestandere, der er tilgængelige på de forskellige ladestationer via Clevers app og ladekort her.

Må man gerne ”klat lade” en el- eller plug-in hybridbil?

Ja det tager batteriet ikke skade af, og det er mange gange hensigtsmæssigt, da du faktisk kan få mange tilgængelige ”el kilometer” ved ganske kort tids ladning, så du hurtigt er på farten igen.

Hvor lang tid tager det at lade en el- eller hybridbil?

Det afhænger af, hvor meget strøm du ønsker (eller har behov for) at fylde på batteriet, og hvorvidt du bruger en almindelig ladestander eller en hurtig ladestander. Som udgangspunkt kan du regne med, at du på kun 20 min. kan få de første ca. 100 km til rådighed ved opladning på en almindelig ladestation. Bruger du en hurtig ladestation, så vil du opnå de ca. 100 km endnu hurtigere. Du kan altså relativt hurtigt være på farten igen.

Hvad er forskellen på en almindelig og en hurtig ladestander?

Forskellen på de to typer ladestandere er, at en almindelig ladestander kører med vekselstrøm (AC) og en hurtig ladestander, også kaldet en powerstation, kører med jævnstrøm (DC). En hurtig ladestander kan tilføre bilen mere strøm pr. minut i forhold til en almindelig ladestander, så ved opladning på en hurtig ladestander, kan du være hurtigere på farten igen. Du behøver ikke at være uddannet elektriker for at kende forskel på de forskellige ladestandere, da Clevers app viser, hvilke ladestandere der er almindelige, og hvilke der er hurtige.

Hvorfor skal jeg lade på en alm. stander, hvis en hurtiglader kan få mig på farten hurtigere?

Bilens batteri har godt af at blive opladet almindeligt fra tid til anden i forhold til at forlænge levetiden, da det er belastende for batteriet kun at blive lynopladet.

Hvilke forskellige stiktyper findes der til opladning?

De mest gængse stiktyper hedder type 2 (almindelig opladning) og CCS (hurtig opladning). Plug-in hybridbiler leveres kun med type 2 stik, hvorimod de fleste elbiler altid leveres med type 2 stik og i de fleste tilfælde også med CCS stik. Skulle en el- eller plug-in hybridbil ikke leveres med CCS stik, så kan dette som regel tilkøbes.

Hvad skal jeg få tiden til at gå med imens bilen lader på en ladestation?

Det vigtigste for dig som (potentielt kommende) ejer af en el- eller plug-in hybridbil er, at du ikke må se den ekstra ladetid (sammenlignet med tankning af almindeligt brændstof) som en udfordring eller som en begrænsning. Det handler om, at du skal integrere opladningen af din bil som en del af din hverdag. Det som den typiske ejer af en el- eller plug-in hybridbil gør, hvis ikke han/hun nødvendigvis har en wallbox (oplader) derhjemme, er at han/hun kombinerer opladningstiden med en handletur i supermarkedet, en løbetur rundt i området, en tur i motionscentret eller en af de mange andre ting, som man alligevel skal i løbet af en travl hverdag. Ladestationerne er som regel altid placeret steder, hvor du netop har mulighed for at gøre alle disse ting. Imens at du gør en af disse mange dagligdagsting, så står din bil sikkert og aflåst og oplader, indtil du kommer retur. Du skal faktisk bruge længere tid ved din bil i forbindelse med tankning af konventionelt brændstof, da du der skal holde pistolen og vente på at tankningen er færdig. Ved ladning af en el- eller hybridbil skal du blot sætte stikket i bilen, starte opladningen og gå.

Hvorfor må jeg ikke lade min bil i en almindelig stikkontakt?

De almindelige stikkontakter i dit hus er ikke konstrueret til længerevarende høje belastninger, hvilket du vil udsætte dem for ved opladning af en elbil eller en plug-in hybrid (Sikkerhedsstyrelsen i Danmark siger max. 6 AMP i 2 timer). Du bør derfor sørge for at få lavet en sikker installation med en ladeboks, der kan klare de mange timers opladning af el- eller plug-in hybridbilen. Så kan du nemlig trygt lade bilen i løbet af natten og vågne op til et fuldt batteri.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg løber tør for strøm midt på vejen?

De fleste bilmærker tilbyder nødhjælp, hvis uheldet skulle være ude, og du løber tør for strøm, eller generelt hvis din bil pludselig får tekniske problemer. Denne nødhjælp er typisk gratis og gælder i hele Europa, så længe at bilen har overholdt sine autoriserede services og/eller tidspunktet for nødhjælp er indenfor garantiperioden. For Mercedes skal du kontakte Mercedes 24h (se telefonnummer her) og for Renault skal du kontakte Renault Assistance.

Andet

Hvad koster et Clever abonnement?

Et Clever abonnement kan købes igennem Ejner Hessel og prisen afhænger af, hvorvidt du kører el- eller plug-in hybridbil og om du har brug for en ladeboks hjemme eller ej. Du kan se de forskellige Clever abonnementer her.

Hvad koster det at lade en el- eller plug-in hybridbil på en ladestation?

Hvis du har et abonnement igennem Clever, skal du ikke betale for opladning på Clevers mange ladestationer – du kan lade lige så meget, du vil. Har du ikke et Clever Network abonnement – måske fordi du ikke tilbagelægger så mange kilometer om måneden – så kan du også betale pr. opladning via ME Charge (se video omkring ME Charge her) på alle Clever, Eon eller Ionity ladestationer. ME Charge giver dig desuden en bedre pris pr. kWh, end hvis du blot betaler markedsprisen.

Hvad koster det at lade en el- eller plug-in hybridbil derhjemme?

Det er her, det virkelig bliver smart, hvis du har et Clever Unlimited abonnement, da en del af dit strømforbrug via din wallbox blive dig refunderet hvert kvartal af Clever efter gældende tilbagebetalingssatser. Din umiddelbare omkostning er altså kun dit månedlige Clever abonnement alt efter din aftale med din eludbyder. Læs mere om tilbagebetaling her på Clevers hjemmeside. Har du ikke et Clever abonnement så afhænger prisen af, hvad din eludbyder tager pr. brugt kWh.

Hvad koster en Clever wallbox og ejer jeg den, når den er blevet installeret?

Installation af Clever wallbox, eller ladeboks som den også hedder, koster 2.499 kr. ved bilkøb og 0 kr. ved privatleasing. Installationsprisen inkluderer ubegrænset kabelføring fra eltavle til ladeboks, gratis jordspyd, installation af kombirelæ som ekstra sikkerhed samt oplæring i brug af wallbox. Prisen er dog ekskl. gravearbejde. Du ejer ikke wallboxen, men du betaler til gengæld heller ikke ekstra for at have den, da det er inkluderet i dit abonnement. Hvis du på et tidspunkt opsiger dit Clever abonnement vil wallboxen blive nedtaget og afhentet af Clevers elektrikere (mod en regning for nedtagning). Du har dog mulighed for at sætte dit Clever abonnement i bero for et mindre månedligt beløb, så du ikke mister din wallbox.

Er værkstedsbesøg billigere for elbiler?

Som udgangspunkt ja, da elbiler har færre bevægelige dele. Elbiler har f.eks. ikke kobling, partikelfiltre, udstødning eller olie der bliver slidt, skal repareres eller skiftes.

Hvor tit skal elbiler til service?

Det afhænger helt af hvilket mærke og model, din bil er. Hvis du er i tvivl, så bør du kontakte din lokale forhandler af det pågældende bilmærke.

Hvorfor bør jeg tegne en servicekontrakt på min el- eller hybridbil?

Det er generelt en rigtig god ide at tegne en servicekontrakt på din bil, uanset om den kører på strøm eller almindeligt brændstof, da en servicekontrakt giver dig frihed samt ingen bekymringer og uforudsete omkostninger. Du skal kun fokusere på at nyde din nye bil.

Er det gratis at parkere for elbiler?

Nogle kommuner tilbyder gratis parkering for elbiler, hvorimod biler drevet helt eller delvist af konventionelt brændstof (benzin og diesel) skal betale for parkering.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Så beklager vi! Men heldigvis har vi mere end 100 el- og hybridbilsspecialister til din rådighed. Send os dit spørgsmål ved at trykke på knappen herunder, og så vender vi retur til dig hurtigt muligt.

Elbiler ved Ejner Hessel

Her ser du et lille udvalg af de mange elbiler, som vi forhandler ved Ejner Hessel.

Mercedes-Benz, EQA

EQA 250+ SUV

EQA 250+ SUV
Inkl. AMG pakke
+4

552

RÆKKEVIDDE

190

HK

El

Drivmiddel

8,6 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

385 NM

+ mere

Hessel HiRE

fra 6.995 kr./md.

Udbetaling 0 kr.

Privatleasing

3.695 kr./md.

Udbetaling 20.000 kr.

Mercedes-Benz, EQA

EQA 350 4Matic SUV

EQA 350 4Matic SUV
Inkl. AMG pakke
+4

453

RÆKKEVIDDE

292

HK

El

Drivmiddel

6,0 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

520 NM

+ mere

Hessel HiRE

fra 7.495 kr./md.

Udbetaling 0 kr.

Privatleasing

3.695 kr./md.

Udbetaling 20.000 kr.

Mercedes-Benz, EQB

EQB 250+ SUV

EQB 250+ SUV
Inkl. AMG pakke
+4

527

RÆKKEVIDDE

190

HK

El

Drivmiddel

8,9 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

385 NM

+ mere

Hessel HiRE

fra 7.745 kr./md.

Udbetaling 0 kr.

Privatleasing

4.595 kr./md.

Udbetaling 20.000 kr.

Mercedes-Benz, EQB

EQB 350 4MATIC SUV

EQB 350 4MATIC SUV
Inkl. AMG pakke
+4

442

RÆKKEVIDDE

292

HK

El

Drivmiddel

6,2 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

520 NM

+ mere

Hessel HiRE

fra 8.245 kr./md.

Udbetaling 0 kr.

Privatleasing

4.595 kr./md.

Udbetaling 20.000 kr.

XPENG, G9

G9 RWD Standard Range SUV aut.

G9 RWD Standard Range SUV aut.
Nyhed!

460

RÆKKEVIDDE

308

HK

El

Drivmiddel

6,4 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

430 NM

+ mere

Privatleasing

4.995 kr./md.

Udbetaling 34.995 kr.

XPENG, G9

G9 RWD Long Range SUV aut.

G9 RWD Long Range SUV aut.
Nyhed!

570

RÆKKEVIDDE

308

HK

El

Drivmiddel

6,4 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

430 NM

+ mere

Privatleasing

6.295 kr./md.

Udbetaling 34.995 kr.

XPENG, G9

G9 AWD Performance SUV aut.

G9 AWD Performance SUV aut.
Nyhed!
+1

520

RÆKKEVIDDE

543

HK

El

Drivmiddel

3,9 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

717 NM

+ mere

Privatleasing

7.195 kr./md.

Udbetaling 34.995 kr.

Mercedes-Benz, EQE

EQE 350 Sedan

EQE 350 Sedan
Inkl. AMG pakke
+6

630

RÆKKEVIDDE

292

HK

El

Drivmiddel

6,4 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

565 NM

+ mere

Privatleasing

5.195 kr./md.

Udbetaling 35.000 kr.

Mercedes-Benz, EQE

EQE 350 4Matic SUV

EQE 350 4Matic SUV
Inkl. AMG pakke
+4

566

RÆKKEVIDDE

292

HK

El

Drivmiddel

6,6 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

765 NM

+ mere

Privatleasing

6.195 kr./md.

Udbetaling 45.000 kr.

Mercedes-Benz, EQE

EQE 300 Sedan

EQE 300 Sedan
+6

630

RÆKKEVIDDE

245

HK

El

Drivmiddel

7,3 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

550 NM

+ mere

Privatleasing

9.319 kr./md.

Udbetaling 60.000 kr.

Mercedes-Benz, EQE

EQE 500 4Matic Sedan

EQE 500 4Matic Sedan
+6

588

RÆKKEVIDDE

408

HK

El

Drivmiddel

4,7 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

855 NM

+ mere

Privatleasing

11.608 kr./md.

Udbetaling 60.000 kr.

Mercedes-Benz, EQC

EQC 400 4Matic SUV

EQC 400 4Matic SUV
+5

431

RÆKKEVIDDE

408

HK

El

Drivmiddel

5,1 s

0-100 KM/T

Øvrige specifikationer

Automatgear

Co2 0 g/km

760 NM

+ mere

Privatleasing

10.295 kr./md.

Udbetaling 70.000 kr.

Map

Find afdeling

Kontakt HesselHiRE på [email protected] eller find din lokale afdeling.

Jylland

Ejner Hessel Tilst (Mecrcedes)

Agerøvej 49

8381 Tilst

Ejner Hessel Århus (Dacia)

Århus Vej 29

8000 Århus C

Sjælland

Ejner Hessel København (Renú)

Marseligsborggade 2

1000 København

Betalingsplan

0 kr./md.

Herunder finder du betalingsplanen for bilen

    Første ydelse

    Etableringsgebyr0 kr.
    3 mdr. forudbetalt leasingydelse0 kr.
    1. måneds leasingydelse0 kr.
    I alt ved oprettelse:0 kr.

    Betalingsplan

    Totalpris i perioden:0 kr.