ACTIVE PARKING ASSIST.

Med Active Parking Assist behøver du ikke bekymre dig om vanskelige parallelparkeringer eller om at manøvrere sikkert ind i en snæver parkeringsbås. Det eneste, du skal gøre, er, at styre speeder og bremse.

Systemets sensorer registrerer parkeringspladsen og vurderer, om der er plads nok til bilen. Derefter styrer Active Parking Assist automatisk bilen på plads ved hjælp af den elektroniske servo. Hvis du foretrækker selv at parkere din bil, kan sensorerne i Active Parking Assist bruges som traditionelle parkeringssensorer, der måler din afstand til omgivelserne.

Med Active Parking Assist kan bilen også selv manøvrere sig ud af parkeringsbåsen. Her skal du ikke løfte en finger, for systemet styrer selv rattet, speederen og bremsen. Den eneste forudsætning er, at bilen parkerede sig selv.

Hvordan virker det?

Systemet består af i alt ti ultrasoniske sensorer. Seks forrest og fire bagerst. Sensorerne måler konstant din afstand til eventuelle forhindringer og gør systemet i stand til at beregne den bedste vinkel i den enkelte parkeringssituation.

Når din bil kører under 36 km/t, begynder din personlige parkerings-assistent automatisk at lede efter passende parkeringspladser – også pladser, der kræver parallelparkering. Kører du under 30 km/t lyser et lille ’P’ op i instrumentbrættet, og en pil peger dig hen mod den parkeringsplads, bilen har fundet. Derefter skal du blot køre hen til pladsen, sætte bilen i bakgear, acceptere den valgte parkeringsplads og så kontrollere farten. Bilen parkerer derefter sig selv. Det har aldrig været nemmere.